UITVERKOCHT KEIFESTIVAL 2019
Met gepaste trots kan de organisatie van het Keifestival terugblikken op de 34ste editie van afgelopen oktober. Met overvolle kroegen, een dampend Bar ’t Doktertje en een diverser programma dan ooit was het uitverkochte Keifestival ee...


Lees meer >>>

VOORVERKOOP ACTIE!
Aanstaande zaterdag 28 september is de voorverkoop actie bij...


Lees meer >>>

KLEINTJE KEI

KLEINTJE KEIFESTIVAL HEMELVAARTSDAG 30 MEI 2019

Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei aanstaande, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 10 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren.
Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Egyptian Night, Delay, Orande en Third Law. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit alle hoeken van de regio. “Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen”, aldus programmeur Willem Doppen. “Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio.”

Third law is een band bestaande uit een vijftal leden uit Harreveld en Zieuwent. De band heeft het afgelopen jaar geoefend in de alternatieve rockscené en speelt nummers van o.a. Queens of The Stone Age, Royal Blood, Stone Temple pilots, etc.

Orange bestaat uit Sem Fukkink, Djill Peters, Maylo Tilleman en Maaike Weevers. De band maakt al bijna twee jaar samen muziek en speelt nummers van o.a. U2 en Coldplay.

Klassiekers van Talk Talk en New Order, maar ook nummers van Muse en Bastille. De band Egyptian Night bestaat uit jonge muzikanten uit Oost-Gelre, die zich met zang, basgitaar, toetsen en drums laten inspireren door de alternatievere muziek van de jaren 80 tot nu.

Coverband Delay uit Lichtenvoorde en omstreken speelt vooral uptempo muziek van de Black Keys tot de Red Hot Chili Peppers. Kleintje Kei is ons eerste optreden, maar als het aan ons ligt niet de laatste. Ons motto is: "Niet lullen, maar spelen!"

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal rond half 7 The Travelin’ Band CCR Tribute spelen. Een oprecht intense ode aan John Fogerty en de zijnen. Ondanks dat Creedence Clearwater Revival maar een kleine 5 jaar bestond, bracht de band vele wereldhits voort. Wie kent Bad Moon Rising, Hey Tonight, Proud Mary en Susie Q niet? Hits die tot op de dag van vandaag nog bestaansrecht hebben. The Travelin' Band brengt de band weer tot leven, mét de energie en emotie van toen!

Nadat de heren van The Travelin’ Band CCR Tribute het publiek hebben opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor SoularVibe & The Galaxy Horns. Zij staan garant voor funky vibes and jazzy feelings. Stilstaan is geen optie! Kleurrijke melodieën en swingende ritmes worden samengesmolten in een heerlijke set van live muziek. Daarbij gebruik makende van bekende en minder bekende covers, variërend van funk, jazz, soul tot pop. In 2018 hebben ze de prestigieuze DjazzVibes award gewonnen voor het beste live-optreden. Fraaie vertolkingen van nummers van o.a. Justin Timberlake, Earth Wind & Fire, Incognito, Tower of Power, Chaka Kahn, Stevie Wonder en meer worden door de uitgebreide bandbezetting inclusief blazerssectie neergezet.

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00u.

SoularVibe & The Galaxy Horns
The Travelin’ Band CCR Tribute


Third law
Orange


Webdesign: i-3 Reclamebureau