Winnaar Kleintje Kei 2024
We zijn aan het nagenieten van een GEWELDIGE dag op Kleintje Kei 2024. De winnaar van de "Battle of the bands" is geworden HARDER! Van harte gefeliciteerd en we zien jullie op Keifestival op 26 oktober 2024. En natuurlijk bedanken...
Lees meer >>>

GRATIS Kleintje Kei verhuist naar DE DRIEHOEK
Dit jaar verhuizen we naar een gloednieuwe locatie bij Caf&e...


Lees meer >>>

PROGRAMMA 2023

Al 36 jaar een rots in de branding!
Waar zou je toch anders moeten zijn, die laatste zaterdag van oktober? Thuis, met chips en cola naast schoonmoeder!? Schei uit!! Op het Keifestival natuurlijk! Met meer dan 20 acts op 10 podia serveren we weer een gigantisch divers menu aan topacts! Aan ieder is gedacht, rock, levenslied, blues, pop/rock, rockabilly, soul etc. etc. Wees welkom en geniet!
The Watchtower Coverband
Een coverband bestaande uit 6 vrienden met een gedeelde liefde voor rockmuziek. Gewapend met gitaren, keys, drums en een hoop enthousiasme speelt The Watchtower nummers van vroeger en nu! Van The Police tot Anouk en van Black Sabbath tot Queen.
20.00 uur - Den Diek.

MONEY & THE MAN Indie-Rock&Roll
De tweemans-band Money & The Man maken muziek zoals het ooit écht bedoeld is. De rauwe, vuige, eerlijke, opzwepende, luide en gewelddadig brute nummers worden in je gezicht geblazen. Met z’n tweeën klinken ze beter en strakker dan menig voltallige band en spelen ze elke liveshow de voegen uit de muur. Om deze twee heren, afkomstig uit Zwolle, kan niemand meer heen. Dit is een ervaring die eenieder een keer meegemaakt MÓÉT hebben!
21.45 uur - Den Diek.


 THE METALLICAS Metallica Tribute
Metallica behoeft geen introductie. De band speelt al decennialang stadion na stadion plat met de allerbeste metal van de planeet. The Metallicas brengen een tribute aan deze metalgoden. Hard, intens en met passie! Omdat metal zo bedoeld is en omdat ze eigenlijk ook niet anders kunnen!
23.30 uur - Zaal Den Diek


 STEFAN MONDIAL Levenslied
Stefan Mondial bewandelt al flink wat jaren het melodieuze pad van de muziek. Met zijn eerste eigen album en CD-single op zak (eind jaren ’90), zorgde hij ervoor dat menig feest, klein of groot, in een flinke polonaise met veel blije mensen eindigde. Na vele grote optredens en samenwerking met andere grote artiesten heeft Stefan door de jaren heen zeker niet stil gezeten. Het presenteren van “het levenslied” stroomt hem door de aderen en dat is te merken ook! Deze landelijke bekendheid uit Groenlo is een genot om naar te kijken en te luisteren. Deze artiest tovert hoe dan ook, een dikke vette glimlach op je gezicht!
21.15 uur - Next Door


 DANI RABEN Volkszanger
Dani Raben is al zeker bekend in de Achterhoek. Na zijn grote hit “Als je zegt het is voorbij” is deze in Doetinchem geboren zanger klaar om het Keifestival te entertainen met een ruim scala aan Nederlandstalige meezingers. De volkszanger barst van de energie en is er helemaal klaar voor om jullie op te zwepen en mee te nemen op zijn muzikale reis richting de sterren, en daar voorbij!
22.30 uur - Next Door


 Denys Local-Hero
Deze Lichtenvoordse-Local-Hero komt ons festival verwarmen met zijn gouden strot en pakkende nummers. Het repertoire van Denys bestaat nu uit eigen nummers, allen met een eigen karakter, aangevuld met andere feestelijke nummers, uit het Nederlandse genre, maar ook een Duitse Schlager, Engelse evergreen of ballad kan voorbij komen.
0.00 uur - Next Door


 GIMME GIMME GIMME ABBA Tribute
Van ABBA krijg je nooit genoeg, toch? Non-stop hits en altijd feest. Jong en oud kan alles woord voor woord meezingen. Een perfecte avond uit voor je vrienden, geliefden of zelfs het hele gezin. Deze achtkoppige band brengt iets extra’s, je wordt opgezweept door niet twee, maar drie zangeressen, die met een vlammende liveband een repertoire neerzetten dat zich vooral heeft laten inspireren door de explosieve shows waarmee ABBA de wereld heeft veroverd. De band onder leiding van Bob Hogenelst is jong, fris, energiek en bestaat uit stuk voor stuk professionele muzikanten met bakken live-ervaring.
21.00 uur - Koppelpaarden


 Acoustic Punk (SCH)
Vader en zoon komen over vanuit Inverness, Schotland om bij ons in Lichtenvoorde de boel op stelten te zetten. Zoonlief (15) vlammend op de drums en vader (45) begeleidt op gitaar de dikste riffs waardoor elke meezinger door merg en been gaat bij eenieder in het publiek! Wanneer pa zijn strot open trekt ben je helemaal niet meer te houden! Kippenvel, hoe dan ook!
20.45 uur - Café De Kletskop


 Soularvibe & The Galaxy Horns Soul-Funk
SoularVibe & the Galaxy Horns is een 15-koppige crazy, te gekke, funky-vibes band die garant staat voor funky vibes and jazzy feelings in een soulful jasje. Kleurrijke melodieën en swingende ritmes worden samengesmolten in een heerlijke set van live muziek. Daarbij gebruik makende van bekende en minder bekende covers, variërend van funk, jazz, soul. Fraaie vertolkingen van nummers van o.a. Justin Timberlake, Earth Wind & Fire, Incognito, Tower of Power, Chaka Kahn, Stevie Wonder en meer.
23.30 uur - Koppelpaarden


 HILLTOP HOWLERS Roots-Blues-Rock
Southern Rock & Soul uit het oosten van het land. Muzikaal gezien ergens in het grensgebied tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd. Met voormalige bandleden van: Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies, Backcorner Boogie Band. Daan Boers (drums), Geo Wassink (toetsen), Joep Lankveld (bas), Pieter Holkenborg (gitaar), Lawrence Mul (zang) en Hendrik Jan Lovink (gitaar).
22.15 uur - Café De Kletskop


 EL JANDO TechnoRock
El Jando is een band uit Lichtenvoorde en Zieuwent bestaande uit 3 leden: Jan Willem Kolkman, Eljon Konink en Ludo Waenink. Je kunt hun muziekstijl kort samenvatten tot TechnoRock. Het combineren van dampende technosounds met knallende drums en een gierende gitaar is hét recept dat El Jando de koning maakt binnen dit genre. Dus... Pak je mes en vork en ga dit proeven! Geïnspireerd door bands/DJ’s als The Bloody Beetroots, Justice, Avici en Pendulum. Al met al een avond om helemaal uit je stekker te gaan!
0.00 uur - Café De Kletskop


 DEREK SHOTS Guilty Pleasures
Hij is kaal, groot en blij. Hij is Dirk, oftewel Derek Shots. Een verschijning waar men niet chagrijnig van kan worden. Zijn uitstraling en muziekstijl zijn één: vrolijk, energiek en herkenbaar. Tijdens een Derek Shots-set zul je op reis gaan door jaartallen en muziekgenres. Niks is te voorspellen! Zo swing je het ene moment op een 80’s discoplaat en zing je het volgende moment mee met een zomerhit uit 2012. Alles is mogelijk maar één ding is zeker... ER ZAL GEDANST WORDEN!!!
23.15 uur - ‘t Doktertje


 DJ H4ZEL afro-r&b-hitzzz
DJ H4ZEL gooit al haar charmes in de strijd om de hele tent compleet uit het dak te laten gaan. De Afro en R&B hitzzz pompen uit de speakers en zorgen ervoor dat je alvast lekker in het ritme komt voor de rest van de avond!
22.00 uur - ‘t Doktertje
FEESTNATION Party-DJ’s
FEESTNATION betekent een uur lang helemaal losgaan op de beste party tracks! Maak kennis met deze twee PartyGenerals die elke tent en elk festival op z’n kop weten te zetten met hun ongeëvenaarde energie en speelse interactie met het publiek. Gewapend met vliegende biljetten en een lading confetti brengen ze in sneltreinvaart heel Nederland in de ban van “The Nation”. Het dak gaat er sowieso af! Het is niet voor niks dat dit party duo draait op alle grote festivals als Zwarte Cross, Freshtival, Dreamfields, Emporium en DEFQON 1. Dit wordt gegarandeerd FEEST!!!
0.30 uur - ‘t Doktertje


 FEESTDJ JOCHEM
Deze allround feestfanaat weet van iedere tent een gekkenhuis te maken. Verscheidene genres worden op een avond door de speakers geblazen. Hiermee domineert deze feestraket de dansvloer. Op een avond met Jochem sta jij schouder aan schouder met je buur, loop jij kilomeeeeeters polonaise en knallen de hits je om de oren!
1.30 uur - ‘t Doktertje


 SweetMilk pop-rock-soul
Deze authentieke Achterhoekse band komt ook naar het Keifestival. De muziek van SweetMilk is eerlijk, verfrissend eenvoudig en herkenbaar. De teksten gaan over alledaagse onderwerpen waar iedereen zich in kan herkennen, de dagelijkse sfeer van het gewone leven. Deze diverse onderwerpen worden door de band treffend bezongen in soms stevige rocksongs, als ook in wat rustiger opgebouwde popnummers met verrassende muzikale wendingen.
21.00 uur - Tapperij Van Ooijen


 MEN OF CULTURE Rockcovers
“Een man van cultuur, drinkt zijn Klok op kamertemperatuur”. Zo lauw als zij de pils graag drinken, zo heet is de band zelf. De bandnaam Men of Culture is een eerbetoon aan cultbier van Grolsche bierbrouwerij: het is goedkoop, er bestaan tig memes van op het internet en het is uitstekend handwarm te drinken. Wat wil je nog meer? *Lauwe tosti’s niet inbegrepen*
22.30 uur - Tapperij Van Ooijen
NO BREAKFAST GOODBYE Pop-Skate-Punk
Deze jonge gasten uit Nijmegen spelen elke tent plat met hun dikke High-Energy Pop/Skate-Punk. Na hun tour door Engeland staan ze nu klaar om Lichtenvoorde kennis te laten maken met hun vette sounds. Dus doe je bitje in, ellebogen vooruit en duik die pit in!
0.00 uur - Tapperij van Ooijen


 SCROLLING PHONES Covers
Deze 2 guitige gasten uut Harreveld spelen fantastische melodieuze, akoestische serenades. Met daarin eigenlijk alle bekende meezingers inbegrepen. No-nonsense en gewoon volle kracht vooruit! Je bent een beste kerel als je hierbij stug voor je uit blijft kijken alsof je schoonmoeder je vertelt hoe jij het huishouden moet doen. Dus haal diep adem en zing zo hard mee als je kan! Gegarandeerd onmundig gezellig!
22.30 uur - Keicafé (Wijnbar)
FRANK PLAGGE (DU) ONE-MAN-BLUESBAND
Frank Plagge is een one-man band. Drums, gitaar, mondharmonica en alles wat hij nog meer in z’n handen gedrukt krijgt is geen probleem voor deze multitasker. Sinds 2006 is Frank al onderweg als one-man band en heeft sindsdien heel Europa gezien. Z’n set bestaat uit een flinke lading dansbare, goedgehumeurde blues en al het andere dat bij een heerlijke show hoort.
0.00 uur - Keicafé (Wijnbar)


 


JOY KILLED THE DUKE Rock-Alternative
Joy Killed the Duke bestaat uit vier energieke idioten uit Utrecht. Sinds 2019 maken zij furore op de Nederlandse podia met een mix van grunge, punk en garage en een frontvrouw wiens stem binnenkomt als een stoomwals. Op het podium is de gehele band hyperenergiek en is niets te gek. Met hun kleurrijke outfits onderscheidt de band zich bewust van andere bands in het genre, omdat afwijken van de norm de norm zou moeten zijn.
21.00 uur - Café De Zaak


 NICK GUSMAN & THE COYOTES (USA) Folk-Country-R&R
Nick Gusman zingt over zwerfhonden, rivierboten en de boerderij van zijn familie in Zuid-Missouri met het soort passie dat de meeste artiesten reserveren voor liedjes over liefde en liefdesverdriet. Dat komt omdat de liedjes van Gusman gaan over liefde - en identiteit en vrijheid en andere grote ideeën - verpakt in opzwepende countrylicks/muziek. Naarmate zijn schrijf- en uitvoerende vaardigheden zich ontwikkelden, heeft hij een even gepassioneerd, groeiend publiek gekregen, niet alleen in zijn geboortestad St. Louis, maar door de hele VS. Hij heeft uitgebreid door dit land getourd en zich opengesteld voor gevestigde en opkomende acts als Chris Knight en Charlie Crockett.
22.15 uur - Café De Zaak


 STEAMROLLER Blues-Rock
Steamroller is een vette vuige blues-rock band, met leden uit diverse succesvolle bands. Door die succesvolle bands komt het niet vaak voor dat er een gaatje in de agenda zit om samen te kunnen spelen. Maar deze keer dus wel! Steamroller bestaat uit de volgende leden:
Bas: Raymond Grevink (CCR tribute band)
Gitaar: Vedran Mircetic (De Staat, The Doors tribute band)
Drums: Bob Hogenelst (Iron Jin, ABBA undercover)
Zang/Bluesharp: Arjan de Bree (Kingsdeal)
Ieder optreden van Steamroller is uniek! Waarbij zij als een stoomwals over het publiek heen walsen! Dit is eigenlijk een “once-in-a-lifetime-oppertunity! Hier moet je gewoon bij zijn!”
23.45 uur - Café De Zaak


 OUD GOUD Pianobar
Oud Goud voorziet ieder feestje van de nodige dansbare muziek, aangevraagd door niemand minder dan jijzelf! Of het nou gaat om de hits van de 70’s, 80’s, 90’s of 00’s: niks is te gek! Oud Goud speelt wat jij vraagt. Door middel van de ‘’aanvraag-bierviltjes’’ kun je als publiek zijnde gemakkelijk doorgeven aan de band wat je wilt horen. In de pure driemansformatie: akoestische gitaar, piano en drums, staan zij voor je klaar. Interactie, gezelligheid, herkenning én professionaliteit staan hoog in het vaandel. Voor ieder wat wils!
21.00 uur - Café De Kruup 


Webdesign: i-3 Reclamebureau