UITVERKOCHT KEIFESTIVAL 2019
Met gepaste trots kan de organisatie van het Keifestival terugblikken op de 34ste editie van afgelopen oktober. Met overvolle kroegen, een dampend Bar ’t Doktertje en een diverser programma dan ooit was het uitverkochte Keifestival ee...


Lees meer >>>

PROGRAMMA 2019

Al 34 jaar een rots in de branding!
Waar zou je toch anders moeten zijn, die laatste zaterdag van oktober? Thuis, met chips en cola naast schoonmoeder!? Schei uit!! Op het Keifestival natuurlijk! Op 9 podia én in de concertainer serveren we weer een gigantisch divers menu aan topacts! Aan ieder is gedacht, rock, levenslied, blues, pop/rock, americana, thrash metal, soul etc. etc. Wees welkom en geniet!

Het programma Keifestival 2019 is rond.
Lord Bishop Rocks (USA)
Rock-Funk-Blues-Punk

Lord Bishop Rocks is zonder twijfel het meest opwindende en muzikaal begaafde rocktrio van de 21e eeuw. Ze mixen hun merk van de jaren ’70 beïnvloede hardrock, funk, blues, jazz, reggae en punk en combineren dit met een geluid dat ze Hendrixian Motör Funk noemen!
23.45 uur - Café de Zaak.
Al Holliday & the East Side Rhythm Band
Al Holliday & the East Side Rhythm band is een Saint Louis Soulband in de meest pure vorm. All the way from the U.S. of A. en tussen al hun gigs in The States, komen deze helden Lichtenvoorde voorzien van prachtige Soul- en Rhythm&Bluesmuziek.
22.45 uur - Markt 5.
Dayzee
Americana
Voeg een vijftal muzikanten met ruim 200 jaar ervaring bij elkaar en er ontstaat Dayzee! Het zeer gevarieerde repertoire bestaat uit nummers die lekker in het gehoor liggen, waarbij de ziel geraakt wordt. Denk hierbij aan nummers in de stijl van Pete Droge, Tedeschi Trucks Band, Selah Sue, Black Dub.
21.00 uur - Markt 5.


Bongloard
Garagerock
Scheurend gitaarwerk, dikke riffs en daverende drums. Het in Utrecht geboren Bongloard is een jong powertrio dat er klaar voor is om, overal waar ze komen, er één ontzettende Garage-punk-party van te maken.
21.15 uur - Tapperij Van Ooijen.
Delay
Rock covers
Delay is de grote winnaar van het Kleintje Keifestival van afgelopen jaar. Deze jonge goden mogen het Keifestival aftrappen. En hoe! Stevige dampende niet-alledaagse-covers knallen uit de versterkers en zorgen voor een gegarandeerd succes. Deze aanstormende talenten gaan het nog ver schoppen!
20.00 uur - Café de Kletskop.


Drunken Dolly
Pop-Punk
Deze band, die vooral is geïnspireerd door de Ierse band Flogging Molly, weet als geen ander hoe je de tent op zijn kop moet zetten. Met onder andere prachtige klanken van viool, mandoline en banjo’s onder begeleiding van stevig gitaarwerk ben je geneigd je knieën tot achter je oren op te trekken. Stil staan is geen optie!
23.45 uur - LEO Restaurant & To Go.
The Eagles Tribute
The Eagles (Tribute) komen naar Lichtenvoorde gevlogen! Hits zoals Hotel California, Life in the fast lane en Take it easy, landen in je oorschelp als een warme deken op een koude herfstachtige oktoberavond. Oude tijden worden herbeleefd met de beste tributeband van The Eagles.
21.00 uur - Zaal De Koppelpaarden.
G.O.D
Speedrock
G.O.D: Dirty loud ’n fast! Deze speedrockband uit Den Haag speelt eigen werk wat veelal geïnspireerd is door Motörhead en ZEKE. A drumset, a bass guitar and an electric guitar; that is all you need for speed!
22.00 uur - Café de Kletskop.
Knal-Kei-Bunker
Die bass moet je niet horen... DIE MOET JE VOELEN!!!!! Bar ‘t doktertje wordt omgebouwd tot The Underground scene van Lichtenvoorde. De snoeiharde Technobeats trillen bij je oma de geraniums uit de vensterbank. Meerdere acts op dit podium zullen je vermaken tot diep, heel diep in de nacht.
22.30 uur - Bar ‘t Doktertje.


SoularVibe & The Galaxy Horns
Spetterende disco, funk- and soulsongs slepen je mee van begin tot eind. Eind mei van dit jaar heeft deze band het Kleintje Keifestival ook al totaal betoverd met hun muziek als grote afsluiter van deze avond. SoularVibe & The Galaxy Horns got Soul, with a capital S!!! YES!!!
23.30 uur - Zaal De Koppelpaarden.
She’s Got Balls
AC/DC tribute
She’s Got Balls is een Duitse AC/DC tribute band bestaande uit 5 ladies! De kneiters van AC/DC knallen rechtstreeks uit de speakers, zo in your face!!! Diese Deutsche Damen will rock your Hells Bells aus Ihre klamotten!
21.30 uur - LEO Restaurant & To Go.
Pearl Damn
Pearl Jam Tribute
Vijf ervaren muzikanten, één doel: het wegzetten van de beste Pearl Jam tribute van Nederland. De sound van PEARL DAMN wordt gekenmerkt door strakke drums, virtuoze gitaarsolo’s en veelzijdige baslijnen. Het stemgeluid van een zanger dat akelig dichtbij de herkenbare Veddersound ligt maakt de beleving compleet.
22.00 uur - Café de Zaak.
NirFOOna
Foo Fighters/Nirvana Tribute
NirFOOna is een lokale band uit Lichtenvoorde en omstreken die alle kneiters en klassiekers van de bands Nirvana en The FOO Fighters op een geniale wijze overbrengt op het publiek. Dus ‘Come as you are’ en om zanger en frontman Jelle ‘Gekspoor’ Spexgoor te moeten citeren: “Ik headbang er niet bang voor dat dit helemaal goed gaat komen”.
23.00 uur - Tapperij Van Ooijen.
The Given Horse XL
Akoestische
live covers
The Given Horse speelt liedjes van alle tijden in een eigen akoestisch en opzwepend jasje. Door de goede tweestemmigheid klinkt de muziek al snel aangenaam. Volgens 3FM is dit de stoerdere versie van Acda en De Munnik. Meeblèren tot je er bij neer valt garantie!
21.00 uur - Café de Kruup.
Thrashcan
Classic thrash covers
In THRASH we trust!! THRASHCAN is een Achterhoekse coverband die thrashmetal uit de jaren ’80 hoog in het vaandel heeft staan. Komt dat zien want “In THRASH we trust”, of zoals de bandleden zelf zeggen: “Alles mot kapot!”.
0.00 uur - Café de Kletskop.
Morgane Young Beezooz and Phonk Addiction
In de categorie wereldvrouwen: Morgane Young. Waar zij in Jamaica al een grote BJ’er is gaat ze nu haar debuut maken in Nederland, uitgerekend op het Keifestival! Deze topper uit Frankrijk steelt op jonge leeftijd al veel Franse harten met haar zang. Met een repetoir van soul, pop en jazz met natuurlijk de sterke invloeden van Jamaica zetten zij iedereen aan het dansen!
20.15 uur - Café de Zaak.
Huub & Henk
Unplugged
Huub & Henk zijn twee muzikanten die hun mannetjes staan als het gaat om unplugged rock’n’roll, sixties, soul, blues en evergreens. Het repertoire gaat van de fifties tot de eighties; van Chuck Berry via CCR tot en met Jimi Hendrix! En als u het lief vraagt... dan kom maar op met die verzoekjes! Dus pling, plang, ploeng! Terug naar de tijd van toen!
22.30 uur - Keicafé.
Webdesign: i-3 Reclamebureau